Mitä vastuulliset silmälasikehykset maksavat?

Silmälasikehysten materiaaleissa, ominaisuuksissa ja valmistusmenetelmissä on paljon eroja, jotka vaikuttavat niiden hintaan. Tässä artikkelissa avaamme vastuullisesti valmistettujen kehysten hinnoittelua oman valikoimamme näkökulmasta.

Kind Opticalin kehysvalikoima koostuu ainoastaan laadukkaista, eettisesti ja ympäristöä kunnioittaen valmistetuista silmälasikehyksistä. Materiaalien lisäksi kehysten hintaan vaikuttaa esimerkiksi vaadittavan käsityön määrä. Esittelemme seuraavassa kehysten ominaisuuksien vaikutusta niiden hinnoitteluun valmistajakohtaisesti.

AHLEMin kehyksissä on yksityiskohtia, joiden toteutus vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta

AHLEMin kehykset valmistetaan käsityönä Ranskassa, pienessä Oyonnax'n kylässä. Jokainen AHLEMin kehys sisältää silmälasikehyksiin vuosikymmenien ajan erikoistuneiden artesaanien käsin tekemiä yksityiskohtia, kaiverruksia ja koristeita. Kehykset kulkevat usean työvaiheen läpi ja eri artesaanien käsien kautta, joista jokaisella on oma erikoisosaamisalueensa. Tämä ammattitaito ja erikoisosaaminen näkyy kehysten huolellisessa, jopa taiteellisessa viimeistelyssä, joka herättää henkiin suunnittelijan näkemyksen ansaitsemallaan tavalla. Suunnittelija Ahlem Manai-Platt on sitoutunut kunnioittamaan vastuullisuutta kehysten valmistuksessa ja arvostaa käsityöläisyyttä. AHLEMin palladiumista valmistettujen ja kultapinnoitettujen metallikehysten hinta on 495 € ja asetaattikehysten hinnat vaihtelevat 395 € ja 425 € välillä.

Käsityön jälki on selvästi nähtävillä myös Vinylizen kehyksissä. Kehysten valmistus on aikaa vievää puuhaa, sillä jokainen työvaihe tehdään huolellisesti käsityönä. Kehysmateriaalien, asetaatin ja vinyylin, ominaispiirteet tuovat myös oman vaativuutensa valmistusprosessiin. Vinyyli on uniikki kehysmateriaali ja sen käytön hallitseminen kehystuotannon eri vaiheissa vaatii vankkaa kokemusta ja ammattitaitoa työstäjiltään. Yhden kehyksen valmistukseen menee aikaa noin kuusi viikkoa. Vinylizen kehysten ja aurinkolasien hinnat vaihtelevat 450 € ja 495 € välillä.

Vinyylin työstäminen kehysmateriaaliksi on haastavaa ja vaatii tarkkaa materiaalintuntemusta

Titaani on korkealaatuinen, luonnollinen jalometalli, jota käytetään silmälaseissa sen kestävyyden, keveyden, allergisoimattomuuden ja työstöominaisuuksien takia. Titaani on muita metalleja monipuolisempi materiaali, jota voi työstää joko hyvin ohueksi ja joustavaksi tai levymäiseksi ja jämäkäksi. Valikoimamme kevyimmät ja ohuimmat titaanikehykset löytyvät Silhouetten ja Göttin mallistoista, kun taas EOE:n titaanikehykset ovat tuntumaltaan ja ilmeeltään hieman jämäkämpiä. EOE:n titaanikehysten hinta on 350 €, Göttin titaanikehykset maksavat 395 €. Silhouetten mallistosta löytyy muutamaa erilaista kehyssarjaa, joissa titaania on käytetty yhdessä joustavan ja kevyen SPX-muovimateriaalin kanssa. Silhouetten kehysten hinnat vaihtelevat 350 € ja 450 € välillä.

Titaanikehykset ovat erittäin kestäviä ja kevyitä

Götti Dimension ja neubau natural3D -kehysten valmistuksessa hyödynnetään 3D-tulostusteknologiaa ja innovatiivisia materiaaleja. Göttin Dimension-mallien kokoa, istuvuutta ja värejä voidaan räätälöidä toiveiden mukaan, kun taas neubaun natural3D-mallisto on valmistettu 100% luonnollisesta, kasviöljypohjaisesta materiaalista. Sekä Götti että neubau suunnittelevat ja valmistavat 3D-kehykset alusta loppuun omalla tehtaallaan, Götti Sveitsissä ja neubau Itävallassa. neubaun ja Göttin 3D-kehysten hinnat ovat 380 €. Göttin kehykset ovat lisäksi räätälöitävissä 50-100 € lisähintaan, mihin vaikuttaa kehyksiin valittavat ominaisuudet, kuten nenätallat ja sankojen malli. Lapsille suunnitellut, huippulaadukkaat Götti Dimension Next -malliston kehykset maksavat 270 €.

3D-tulostus tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia kehysten suunnitteluun ja minimoi materiaalihävikin

Oscar Magnusonin kiinnostavien ja pelkistettyjen bioasetaattikehysten viimeistely huokuu laatua ja tyylikkyyttä. Italiassa käsityönä valmistettujen, kauniin läpikuultavien ja kiillotettujen kehysten hinta vaihtelee 380 € ja 395 € välillä. Myös Dick Mobyn ja EOE:n asetaattikehykset valmistetaan Italiassa luonnollisesta bioasetaatista tai kierrätetystä asetaatista. Dick Mobyn asetaattikehysten hinta on noin 200 € ja EOE:n kehykset maksavat 250 €. neubaun muovikehyksissä käytettävä naturalPX-materiaali on jalostettu risiiniöljystä. naturalPX-kehysten hinta vaihtelee 195 € ja 230 € välillä.

Luonnollinen bioasetaatti on kestävä ja tyylikäs kehysmateriaali

Dick Mobyn, EOE:n ja neubaun metallikehykset on valmistettu kierrätetystä ruostumattomasta teräksestä. Pinnoitettu ruostumaton teräs on korkealuokkainen kehysmateriaali, joka on silmälasikehyksissä turvallinen valinta myös useimmille nikkeliallergikoille, sillä laadukas teräs ei sisällä nikkeliä samalla lailla kuin halvemmat metallimateriaalit. Dick Moby ja neubau hyödyntävät kehysten valmistuksessa muun muassa muiden kehysten tuotannosta ylijääneitä metalliosia. EOE:n kierrätysmetalli on peräisin Sandvikin terästehtaalta Ruotsista. Dick Mobyn metallikehysten hinta on 205-215 €, kun EOE:n ja neubaun metallikehykset maksavat 250 €.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kaikkein edullisimpia raakaöljypohjaisia muovikehyksiä tai nikkelipitoisia metallikehyksiä huomioimatta, ympäristöä kunnioittaen ja laadukkaista materiaaleista valmistetut vastuulliset silmälasikehykset eivät maksa sen enempää kuin useimmat muotimerkkien kehykset. Investointi laadukkaisiin kehysmateriaaleihin ja huolelliseen suunnitteluun mahdollistaa kehysten miellyttävän päivittäisen käytön vuosiksi eteenpäin. Vastuullisesti valmistetut kehykset on valmistettu pääosin pienissä tehtaissa ja työpajoissa, joissa arvostetaan käsityöläisyyttä ja jokaisen kehyksen valmistukseen paneudutaan rakkaudella. Määrän ja tehotuotannon sijaan arvostetaan huolellista suunnittelua, korkeaa laatua ja kiinnostavia yksityiskohtia.

Tervetuloa tutustumaan kehysvalikoimaamme! Varaa oma aikasi kehyssovitukseen liikkeessä tai virtuaaliseen kehyssovitukseen, jossa voit tutustua mallistoomme etäyhteydellä videon välityksellä. Voit tutustua edustamiimme kehysbrändeihin jo etukäteen täältä.


Kommentoi