See Me Again - second hand -kehysmallisto

Halusimme tarjota asiakkaille mahdollisuuden hankkia silmälasit edullisesti, mutta laadusta ja ekologisuudesta tinkimättä, ja auttaa siinä samalla Itämerta. Siksi liikkeestämme löytyy nyt uusi second hand -silmälasimallistomme, See Me Again. Tässä blogitekstissä haluammekin avata hieman tarkemmin sitä, miksi haluamme myydä käytettyjä silmälasikehyksiä ja miksi lahjoitamme kehysten tuoton luonnonsuojelutyöhön.

Olemme ehdottomasti kestävämmän kulutuksen puolestapuhujia ja siksi Kind Opticalin silmälasivalikoima koostuukin vastuullisesti tuotetuista kehyksistä ja aurinkolaseista. Ostaminen vain tarpeeseen, laatuun panostaminen ja tuotteen alkuperän selvittäminen ohjaavat hyvin alkuun kohti ekologisempaa kuluttamista. Myös kiertotalouteen perustuvat ostomahdollisuudet ovat omiaan vähentämään ympäristön taakkaa. Vaatteiden ja huonekalujen ostaminen käytettynä on jo monille tuttua ja se on tehty helpoksi erilaisten verkkokauppojen ja second hand -liikkeiden avulla. Pohdimmekin, miksei myös silmälasikehyksiä voisi ostaa käytettynä.

Silmälasit ovat keskimäärin käytössä kolmisen vuotta, minkä jälkeen ne vaihdetaan uusiin, esimerkiksi näkemisen tarpeiden muuttumisen myötä tai halutessa vaikkapa vaihtaa omaa tyyliä. Muutamassa vuodessa laadukkaat silmälasit eivät välttämättä kulu juurikaan, mutta usein ne kuitenkin jäävät tarpeettomina pyörimään omistajansa pöytälaatikoihin. Näin oli käynyt myös meille yrittäjille. Kun laskeskelimme, että hyväkuntoisia ja kauniita kehyksiä oli kertynyt kotiimme jo toistakymmentä heräsi ajatus, että ne voisivat olla upea löytö jollekin toiselle! 

Olemme haalineet ja saaneet lahjoituksina See Me Again -mallistoon jo aimo määrän hyväkuntoisia käytettyjä kehyksiä, laadukkaita merkkipokia sekä muutamia valloittavia vintagelöytöjä. Kehysten hinta alkaa kymmenestä eurosta, joten second hand -kehykset ovat todellakin edullinen, mutta myös ekologinen valinta.

Koska olemme saaneet kehyksiä paljon myös lahjoituksina, tuntui väärältä, että pyrkisimme saamaan niistä rahallista voittoa. Siksi alusta asti oli selvää, että lahjoitamme kehyksistä saatavan tuoton suoraan ympäristön suojeluun. Kohteeksi valitsimme meille rakkaan ja tällä hetkellä todella huonossa kunnossa olevan Itämeren. Itämeren suojelemiseksi voidaan tehdä hyvinkin konkreettisia tekoja, esimerkiksi puhdistamalla sitä, mutta myös Itämeren kulttuuriperinnön suojeleminen on tärkeää. John Nurmisen säätiö tekee näitä molempia. Lahjoittamalla See Me Again -kehyksistä saatavan tuoton Itämeren suojelutyöhön voimme tehdä konkreettisia tekoja elinkelpoisen ympäristön ja biodiversiteetin ylläpitämiseksi.

Valitsemalla kehykset See Me Again -mallistostamme, ykköslaseiksi, kakkoslaseiksi, lukulaseiksi tai vaikkapa aurinkolaseiksi, voit olla varma, että valintasi on vastuullinen.

Lue lisää John Nurmisen säätiön toiminnasta täältä.


Kommentoi