Virtuaalinen kehyssovitus

Haluaisitko tutustua kehysvalikoimaan ennen liikkeessä asiointia tai kenties hoitaa koko silmälasien hankinnan etänä asiantuntijan avustuksella? Tässä jutussa kerromme virtuaalisesta kehyssovituksesta ja silmälasien kotisovituksesta.

Poikkeuksellinen vuosi on pakottanut kehittämään uusia tapoja silmälasien hankinnan helpottamiseksi. Koronavuoden aikana verkkokaupan osuus on kasvanut kaikilla aloilla entisestään ja esimerkiksi vaatteiden ostaminen on siirtynyt enemmän sovituskopeista omaan kotiin.

Silmälasien osalta verkkokaupan osuus on jäänyt selvästi jälkeen muista aloista. Yksi keskeinen tekijä on se, että silmälasien hankinta on usein yksilöllisempi prosessi kuin vaikka t-paidan hankkiminen. Sopivien kehysten valinnassa on enemmän tilausta asiantuntijalle, joka ymmärtää silmälasien käyttötarkoituksen, näönkorjaustarpeiden sekä kasvonpiirteiden vaikutuksen silmälasikehysten istuvuuteen. Tämän vuoksi laadukkaiden silmälasien hankkiminen netistä tuntuu monen mielestä riskialttiilta ostokseen investoitavaan rahamäärään nähden.

Koronan leviämisen hillitsemiseksi on tehty mittavia rajoitustoimenpiteitä kuluneen vuoden aikana, mikä on rajoittanut myös mahdollisuuksia ja halukkuutta lähteä kiertelemään optikkoliikkeitä uusien silmälasien perässä. Olemme kaikki oppineet toimimaan vastuullisemmin ja turvallisemmin mahdollistaaksemme turvallisen asioinnin erikoiskaupoissa, mutta tarvitsemme myös uusia tapoja perinteisen kivijalkaliikkeissä asioinnin rinnalle.

Olemme kehittäneet uudenlaisen palvelun vastaamaan näihin tarpeisiin. Virtuaalinen kehyssovitus antaa mahdollisuuden tutustua liikkeemme tuotteisiin ja palveluihin etäyhteyden välityksellä. Erityisen hyvin se soveltuu käytettäväksi silloin, kun haluat kartoittaa kehysvalikoimaa ja keskustella asiantuntijan kanssa silmälasien hankinnasta ennen liikkeessä asiointia. Tämä mahdollistaa ylimääräisten kontaktien välttämisen, kun iso osa asioinnista voidaan hoitaa etänä.

Silmälasien hankinta onnistuu tarvittaessa myös ilman liikkeessä asiointia. Tämä on hyvä vaihtoehto erityisesti niissä tapauksissa, kun liikkeessä asiointi on hankalaa tai matkustamista vaikka toiselta paikkakunnalta halutaan välttää. Virtuaalisen kehyssovituksen aikana määritetään sopiva ratkaisu asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti sekä kartoitetaan sopivia kehysvaihtoehtoja asiantuntijan avustuksella. Virtuaalisen kehyssovituksen pohjalta voimme sopia tarvittaessa kehysten lähettämisestä sovitettavaksi niin, että asiakas saa mahdollisuuden kokeilla ja tunnustella todennäköisimmin soveltuvia kehysmalleja turvallisesti kotona.

Silmälasien hankinta kokonaan etänä edellyttää voimassa olevaa silmälasimääräystä, sillä näöntutkimuksia emme voi tarjota etäpalveluna. Etäostosten tekeminen ei sovellu myöskään yksilöllisten moniteholinssien hankintaan, jotka vaativat tarkat, asiantuntijan liikkeessä tekemät mitoitukset. Vaikkapa yksiteholinssien mitoitus onnistuu kuitenkin videopuhelun välityksellä mainiosti.

Hiljattain pääsimme auttamaan toisella paikkakunnalla asuvan asiakkaan silmälasihankinnassa virtuaalisen kehyssovituksen välityksellä. Videopuhelun aikana keskustelimme asiakkaan toiveista kehyksen suhteen ja kävimme läpi mahdollisia kehysvaihtoehtoja valikoimastamme. Kehysten kokoa ja istuvuutta voidaan arvioida erityisen hyvin videopuhelun välityksellä silloin, kun vertailu nykyisten silmälasien kokoon ja malliin on mahdollista.

Videopuhelun perusteella päädyimme yhdessä muutamaan mahdolliseen kehysvaihtoehtoon ja sovimme kehysten lähettämisestä kotisovitukseen. Kun kehykset saapuivat perille ja asiakas pääsi kokeilemaan kehyksiä kotonaan, arvioimme yhdessä kehysten istuvuutta uuden videopuhelun välityksellä. Kaikki sovitettavaksi lähetetyt kehykset olivat sopivan kokoisia ja hyviä vaihtoehtoja, mutta yhdet kehykset nousivat yksimielisellä päätöksellä parhaaksi valinnaksi uusiksi silmälaseiksi.

Videopuhelun välityksellä saimme napattua tarvittavat tiedot linssien asennusta ja keskiöintiä varten, joiden perusteella saimme tilattua yksiteholinssit asiakkaan voimassaolevan silmälasimääräyksen mukaisesti.

Sovimme valmiiden silmälasien toimituksesta postitse. Videopuhelun perusteella teimme arvion kehyksiin tarvittavista hienosäädöistä, jonka mukaan taivuttelimme sangat istuvammiksi linssien hionnan yhteydessä. Valmiit lasit olivat perillä ja asiakkaan käytössä parin viikon kuluttua ensimmäisestä etäsovituksesta.

Varaa sinäkin oma aikasi virtuaaliseen kehyssovitukseen, kun haluat tutustua valikoimaamme ennen liikkeessä asiointia tai keskustella silmälasien hankinnasta täysin etänä. Meillä se onnistuu!


Kommentoi