Yksitehot

Yksitehot

Yksiteholinssien ominaisuuksissa on eroja

Merkittävimmät yksiteholinssejä erottavat tekijät ovat linssien materiaali, taitekerroin, pinnoitteet sekä yksilöllisyys.

Taitekerroin ja materiaalit 

Käytännössä kaikki linssit valmistetaan nykyään muovista, mutta käytetyissä materiaaleissa on eroja niiden optisen laadun ja kestävyyden osalta. Erilaisiin linssimateriaaleihin viitataan usein niiden taitekertoimen perusteella: 1.5, 1.6, 1.67, 1.74 (tai kuten Suomessa hieman harhaanjohtavasti on opittu: ohentamaton, 1x ohennettu, 2x ohennettu ja 3x ohennettu). Jokaisella taitekertoimella on puolensa ja sopivan linssin valintaan vaikuttaa monet tekijät, kuten voimakkuus, käyttötarkoitus ja kehyksen tyyppi. 

Suosituin linssimateriaali on 1.6, joka on kestävä ja optiselta laadultaan loistava. Korkeampia taitekertoimia käytetään kun halutaan siistimmät ja kevyemmät linssit suurilla voimakkuuksilla, mutta samalla linssien optinen laatu kärsii jonkin verran.

Pinnoitteet 

Käytännössä kaikissa silmälasilinsseissä on nykyään jonkinlaiset pinnoitteet, mutta pinnoitteissa on eroja. Parhaissa linsseissä on naarmuuntumista ehkäisevä kovapinnoite, häiritseviä heijastuksia vähentävä heijastuksenestopinnoite, vettä ja likaa hylkivä antistaattinen pinnoite, 100% uv-suoja ja lisäominaisuutena haitallista sinistä valoa suodattava pinnoite. Laadukkaimmilla pinnoitteilla on 2 vuoden takuu.

Yksilöllinen vai varastotuote?

Linssivalmistajat pitävät tiettyjä yksiteholinssejä valmiina varastossa, rajoitetuilla voimakkuuksilla. Tämän takia tavallisimmilla voimakkuuksilla linssit voi saada jopa seuraavaksi päiväksi. Jos varastolinssien voimakkuusrajat ylittyvät tai tarvitaan yksilöllisesti määritettyjä linssejä, linssit tehdään tilauksesta. Yksilöllisten linssien valmistuksessa voidaan hyödyntää tarkkoja kehys- ja käyttäjäkohtaisia mittauksia ja tietoja, jotka parantavat linssien käyttömukavuutta.

 

Yksilöllinen

Hoya Sync 3i -yksiteholinssit on suunniteltu tukemaan lähinäkemistä ja vähentämään silmien rasittumista päivän aikana.

Linssi soveltuvat kaikille 13-45 -vuotiaille, jotka viettävät yli kaksi tuntia päivässä digitaalisten laitteiden äärellä. Sync 3i -linssit ovat paras vaihtoehto alkaviin lähinäön ongelmiin.

Sync 3i -linssien valmistuksessa hyödynnetään yksilöllisiä kehysmittauksia. Mittojen avulla linssit tuntuvat entistäkin mukavimmilta ja tarkemmilta.

YKSILÖLLINEN alkaen 400 €

Digi

Kotimaiset OLO Digi+ -yksiteholinssit keventävät lähelle katsomisen rasitusta ja silmien väsymistä päätelaitteiden äärellä.

Linssit soveltuvat erityisen hyvin opiskelijoille ja päätetyötä tekeville, joiden silmät kuormittuvat pitkäkestoisesta lähityöstä.

OLO Digi+ -linssit valmistetaan siniseltä valolta suojaavasta BlueStop-materiaalista. Linsseissä on kestävä yhdistelmäpinnoite. Pinnoitteella on 2 vuoden takuu.

DIGI alkaen 300 €

Valmis

Valmis-yksiteholinssit ovat laadukkaat varastolinssit kestävillä pinnoitteilla ja loistava valinta silloin, kun tarvitset näönkorjausta vain tietylle etäisyydelle.

Valmis-linssit valmistuvat nopeasti jopa parissa päivässä. Linssit on saatavilla myös ohennettuina suuremmille miinusvoimakkuuksille.

Linsseissä on kestävä yhdistelmäpinnoite. Pinnoitteella on 2 vuoden takuu.

VALMIS alkaen 200 € 

Vakio

Vakio-yksiteholinssit ovat hyvät varastolinssit kovalla ja heijastamattomalla pinnoitteella.

Vakio-linssit valmistuvat nopeasti jopa parissa päivässä.

VAKIO 100 €